листа2

Вести

Кои процеси се потребни за изградба на музички фонтани?

Музичка фонтанапроцесот на градба е сложен процес кој бара музика ѓдизајнери на планините, инженери за музички фонтани и техничари за музички фонтани да работат заедно.Следниве се главните фази на процесот на изградба на музичка фонтана за базен:

1. Проектот има потреба од потврда натанцувачка музика изградба на фонтана:
Целосно комуницирајте со сопственикот за да ги одредите специфичните потреби на проектот за музичка фонтана, вклучувајќи буџет, концепт на дизајн и функционални барања.

2. Теренско истражување на локацијатанатанцувачка музика изградба на фонтана:
Испратете професионален и технички персонал за да изврши теренско истражување, земете ги предвид почвата, теренот, водата и другите фактори за да се осигурате дека програмата за дизајн е во согласност со фактичката ситуација.

музичко-фонтана-изградба, музичко-фонтана-дизајн, музика-фонтана-монтажа

3. Развој на програма за идеен дизајннатанцувачка музика изградба на фонтана:
Според побарувачката на клиентите и резултатите од истражувањето, развојот на прелиминарна шема за дизајн на фонтана, вклучувајќи тип на вода на фонтана, проценки на трошоците, планови за распоред, дијаграми со ефект на боја и анимација за симулација на музичка фонтана.

4. Изработка на градежен планнатанцувачка музика изградба на фонтана:
Развијте детален план за градба, вклучувајќи распоред за изградба, персонал, набавка на материјали.

5. Подготовка на локацијатана танцувачка музика изградба на фонтана:
Според дизајнерските цртежи, локацијата за ископ и поставување базен, додека претходно закопана е работата на провирачки цевководи.

6. Инсталација на опрема за музичка фонтананатанцувачка музика изградба на фонтана:
Инсталација на опрема за музичка фонтана, вклучувајќи пумпи за вода, светла, млазници и така натаму.Систем за контрола на музичка фонтана за тестирање и дебагирање, за да се обезбеди негово нормално функционирање и синхрона работа со музиката.

7. Дебагирање на системотнатанцувачка музика изградба на фонтана:
Целокупниот систем дебагирање, координација на сите делови, за да се осигура дека музиката фонтана ефект во согласност со дизајн барања.

музичко-фонтана-изградба, музичко-фонтана-дизајн, музика-фонтана-монтажа

8. Оперативна обука и прифаќањенатанцувачка музика изградба на фонтана:
За користење и одржување на персоналот за музичка фонтана да обезбеди детална обука за работа.Помогнете му на сопственикот да го изврши конечното прифаќање, за да се осигура дека проектот ќе ги постигне саканите резултати.

9. Одржување и пост-продажна услуганатанцувачка музика изградба на фонтана:
Обезбедете редовни услуги за одржување на музичката фонтана, за да обезбедите долгорочна стабилна работа на системот.Одговорете на побарувачката по продажбата на купувачот, решете ги проблемите што може да се појават.

Целиот процес на изградба на музичка фонтана бара сеопфатно разгледување на дизајнот, технологијата, електричните и хидраулични и други аспекти, затоа се препорачува да се избере искусна и сигурна компанија за музички фонтани за да се осигура дека конечната презентација на безбедна, убава, сигурна, во согласност со барањата за дизајн на ефектот на музичката фонтана.

музичко-фонтана-изградба, музичко-фонтана-дизајн, музика-фонтана-монтажа

НеиџијангФабрика за фонтани Лонгксине компанија за танцување музички фонтани во Кина која се фокусира на иновативен танцувачки мјузиклдизајн на фонтанаи квалитетни детали.Лонгксин Фонтана е претпријатие за водни пејсажи, посветено на дизајнирање на музички фонтани и конструкција на музичка фонтана за танцување.Компанијата има развиено висок квалитетмузичка чешма,филм со воден екран, противпожарна фонтана,ласерско шоуи други серии на производи.Ако имате какви било прашања во врска со танцувањетомузичка фонтана, танцувањемузички дизајн на фонтана, танцувачка музикаизградба на фонтана, танцувачка музикаинсталација на фонтана, танцувачка музикапроект за фонтана,филм со воден екран, итн., Ве молиме слободно консултирајте се со фонтаната Лонгксин.

Е-пошта:sales@longxinfountain.com

Whatsapp: +86 17378775697

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCzfDaFx09Tez6Opl4oGFO9w


Време на објавување: мај-10-2024 година