листа2

Вести

Принцип за контрола на мали музички фонтани

Мала музичка фонтанакако дел од градскиот пејзаж и декорацијата на домот, од сè повеќе луѓе што ги сакаат. Тоа не само што може да ја разубави околината, туку и преку комбинацијата на музика и проток на вода, да донесе уникатно аудио-визуелно искуство.

мало-музичко-фонтана, фонтана-дизајн, фонтана-друштво

1, Мала музичка фонтанаглавно се состои од следниве делови:
Систем со мала музичка фонтана пумпа: одговорен за прскање со вода, формирајќи различни модели на вода.
Систем на млазници со мал музички фонтан: преку различни форми и типови на млазници, за да се формира богат воден ефект.
Систем за осветлување на мали музички фонтани: употреба на LED светла и други извори на светлина, со проток на вода и музика, за да се создадат брилијантни ефекти на светлина и сенка.
Мал музички фонтански звучен систем: пуштете музика, низ водата и светлината со координација, зајакнете го аудио-визуелното искуство.
Систем за контрола на мала музичка фонтана: основниот дел, одговорен за координација и контрола на работата на пумпата за вода, млазницата, системот за осветлување и звук.

мало-музичко-фонтана, фонтана-дизајн, фонтана-друштво

2, Мала музичка фонтанаги има следните предности:
Флексибилен и разновиден: според различни прилики и потреби, може да дизајнира различни стилови и големини на музичка фонтана.
Заштеда на енергија и заштита на животната средина: употребата на пумпи за заштеда на енергија и LED светилки, намалување на потрошувачката на енергија, намалување на трошоците за одржување.
Едноставен и лесен за употреба: системот за контрола е високо интегриран, лесен за ракување, купувачите можат лесно да го контролираат и прилагодат ефектот на фонтаната.

Мала музичка фонтанапреку системот за прецизна контрола, за да се постигне совршена комбинација на проток на вода, осветлување и музика, со што ќе се донесе уникатно аудио-визуелно искуство. Производителите на музички фонтани треба длабоко да го разберат и да го совладаат принципот на контрола на музичката фонтана, континуираната иновација и оптимизација на дизајнот, да го подобрат квалитетот и перформансите на производот, за да создадат поубави и динамични водени ефекти за корисниците.

мало-музичко-фонтана, фонтана-дизајн, фонтана-друштво

НеиџијангФабрика за фонтани Лонгксине компанија за танцување музички фонтани во Кина која се фокусира на иновативен танцувачки мјузиклдизајн на фонтанаи квалитетни детали. Лонгксин Фонтана е претпријатие за водни пејсажи, посветено на дизајнирање на музички фонтани и конструкција на музичка фонтана за танцување. Компанијата има развиено висок квалитетмузичка чешма,филм со воден екран, противпожарна фонтана,ласерско шоуи други серии на производи.Ако имате какви било прашања во врска со танцувањетомузичка фонтана, танцувањемузички дизајн на фонтана, танцувачка музикаизградба на фонтана, танцувачка музикаинсталација на фонтана, танцувачка музикапроект за фонтана,филм со воден екран, итн., Ве молиме слободно консултирајте се со фонтаната Лонгксин.

Е-пошта:sales@longxinfountain.com

Whatsapp: +86 17378775697

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCzfDaFx09Tez6Opl4oGFO9w

 


Време на објавување: 26.06.2024